Hur man syr en snackspåse med en servett+ videoinstruktioner

Hur man syr en snackspåse med en servett
+ videoinstruktioner
=

Designer polyester

Läsåret börjar snart och att "jaga" efter skolmaterial är med rätta en del av det. Säkert letar du sakta runt efter bitar som dina barn kommer att använda. Till detta hör också snackspåse/mellispåse. Tänk om du kan förbereda ett ekologiskt paket till dina barn detta läsår, där du kan packa valfritt mellanmål till dem varje morgon? Vi visar hur enkelt det blir att sy en rullande snackspåse och en enkel servett hos oss.

 

 

Produktionstid: 40 minuter
Svårighetsgrad: även lämplig för nybörjare

Du kommer att behöva:


Tyg

Vi valde polyester med originaltryck för att sy snackpåsen. Vår påse kommer inte bara att vara praktisk utan också vacker. Delvis vattentätt material polyester, även kallat barnvagnstyg, är impregnerat på baksidan med PU (polyuretan), vilket gör detta material delvis vattentätt. Polyester har också en hög motståndskraft mot nötning och sträckning.

Tyget är tryckt med OEKO TEX STANDARD 100 clas I-certifiering (sedan 1992, ett internationellt test- och certifieringssystem för textilier tillverkade endast av hälsovänliga material). Vi trycker detta material i vårt eget tryckeri, så att du kan välja bland våra unika mönster.

1. Förbered en mönstermall. Denna mall kommer att vara mycket enkel. Rita det på papper och klipp ut det. Se bilden nedan för exakta mått.

2. Välj ett lämpligt tyg (i vårt fall designer polyester) och lägg det i vecket. Du kommer att klippa tyget två gånger, så två lager på en gång. För att förhindra att materialet rör sig rekommenderar vi att du använder en praktisk glasfixeringvikt för tyg, som du också kommer att använda i nästa steg.

3. Lägg mönster på tyget så nära kant som möjligt.

4. Sätta glasfixering vikt för tyg på mönster så att det inte rör på själv, så att det fäster fint mot tyget. Om du skrev mönster på hårdare papper är det inte nödvändigt att använda knappnålar. Det räcker med glasfixering vikt. Rita om mönster. Glöm inte att rita snittet. Detta märke indikerar platsen för kardborrebandet.

5. Klipp ut alla bitarna från tyget efter att rita dem. Eftersom du klippte tyget två gånger fick du både fram och baksidan av en snackspåse.

6. Kontrollera snitt som visar kardborrbandets placering enligt mallen.

7.  Ta 20 cm kardborreband. Kardborreband består av två remsor. Den ena är mjuk och den andra är hård. Lägg dem på de utklippta delarna. Den markerade linjen bestämmer mitten av kardborrebandet.

8. Nåla fast kardborrebandet på delarna.

9. Sy kardborreband på fram- och baksidan av snackspåsen. Sy så nära kanten som möjligt, med en raksöm. Vid riktningsändringen vänd snackspåse, upphöjda symaskin foten och sy smidigt längs kardborrebandets kanter. Så här syr du båda delar av kardborrebanden.

10. Lägg fram- och baksidan av snackspåsen på varandra, rätsida mot rätsiada. Använd tygklämmor för att fästa ihop dem så att delarna inte rör sig under sömnaden.

11. Sy sidokanterna på avigsidan.

12. Sy bottensidan av snackspåsen med raksöm. Sy fortfarande på avigsidan. Fortsätta att ha delarna på varandra, rätsida mot rätsida.

13. Du kommer att sy de nedre hörnen av påsen. Förbinda sidosömmen med bottensömmen med hjälp av tygklämmor. Sedan sy dem med en raksöm. Så här syr du båda hörnen. Sy på 0,5 cm.

14. Bearbeta fickans överkant. Gör det enkelt. Vik överkanten två gånger till ca 5 mm. Nåla fast denna vik med knappnålar eller tygklämmor. 
Tips: Med detta material rekommenderar vi att du använder tygklämmor. Polyester är stark och knappnålar skulle ha svårare att gå igenom materiallager. Det blir lättare för dig att arbeta med tygklämmor.

15. På så sätt viker du hela överkanten runt och förbereder den för sömnad. Sedan sy med en raksöm. Sy på avigsidan.

16. Nu sy genom sidokanterna för att få en snyggare form på fickan. Detta kommer att framhäva sidokanterna. Först mät bredden på sidan, som skapades genom att sy ihop de nedre hörnen. Överför hela denna bredd till den övre delen.

17. Markera sidokanterna med hjälp av tygklämmor och förbered snackspåsen för sömnad. Du kommer att sy den från ena sidans övre kant, genom den nedre kanten, till övre kanten på den andra sidan. Sy en gång och vid ändringen av sömnadsriktning kommer du att vända påsen på den upphöjda foten. Sy så nära kanten som möjligt (1-2mm). Denna sömnad är dekorativ för att få en snyggare form på påsen och för att göra den lättare att rulla. Om du inte litar på att du kan hålla en snygg sylinje behöver du inte sy om den. Det påverkar inte väskans grundläggande funktion.

18. Så här syr vi båda snackspåsens sidorna.

En sådan rullande snackspåse är praktisk, snabb att sy, miljövänlig och dessutom designad ????

Om du vill förbättra ditt projekt ännu mer. Kom och sy en bomullsservett hos oss i samma design ????. Instruktion i detta fall är mycket enkel.

1. Rita en kvadrat på 40x40 cm på tyget.

2. Klipp ut den ritade kvadraten 40x40 cm.

3. Vik kanterna på den utklippta kvadratens till ca 0,5 cm en gång och sedan en gång till. Vi rekommenderar att stryka dessa kanter. Då blir det lättare att sy.

4. Sy de strukna kanterna på servettens avigsidan och sy så nära vikta fliken som möjligt. På den plats där det finns hörn, på upphöjda foten, vänd servetten och fortsätta smidigt tills du har sytt alla kanterna runt.

Bomullsservetter är klart. Du sydde den snabbt, men den kommer att tjäna dig länge. Det är praktiskt och ekologiskt. Tack vare det naturliga materialet kan du tvätta det ofta och upprepade gånger. Det kan användas istället för ett papperservetter för att slå in mellanmålet eller för att torka själv (om dina barn blir smutsiga när de äter mellanmålet). Den kommer definitivt att komma till användning även under höstens influensasäsongen. ????

Kom ihåg att från 40 cm material kan du (tack vare materialets bredd) sy tre sådana servetterna och snackspåsar ????

Må den hålla länge!

 

 

HUR MAN SYR EN SNACKSPÅSE

HUR MAN SYR EN SNACKSPÅSE
Du hittar sömnadsinspiration i videon.
Vad sägs om att sy en praktisk rullande snackspåse?
Vi har tagit fram en väldigt enkel instruktion för dig – hur du gör. Vår snackspåse kommer att vara praktisk, men också vacker, eftersom vi kommer att sy den av högkvalitativ designerpolyester.
Kom och sy den med våra enkla instruktioner.