Cirkelkjol för barn (denna panel kan också sys av en nybörjare)

Cirkelkjol för barn

(Även en nybörjare kan enkelt sy den från denna färdiga panel)

 

Det är inte bara mammor som behöver klä upp sig :) Den här gången är det döttrarnas tur också!

Du kan sy en cirkelkjol till barn från vårt färdiga panel med tryckt mönster och design. Om du redan har provat våra paneler, då vet du att det kommer att vara riktigt enkelt och snabbt för dig. Om du ännu inte har provat dem, kommer du snabbt att upptäcka att du enkelt kan sy ditt plägg av dem, även som nybörjare.

För att göra sömnaden ännu enklare för dig har vi förberett denna tydliga fotoinstruktion åt dig. Om du föredrar mer video kan du hitta den i slutet av den här bloggen.

 

Du behöver:

 

 

Beteckning på mönster delar:

 

1- kjol

2- midjelinnig

 

 

 


C3-  ½ stussvidd + 2cm

K1- kjolens längd

 

  86 92 98 104 110 116 122 128 134 140
C3 58 60 61 63 65 67 69 71 74 76
K1 44,8 44,4 44,3 44,0 43,6 43,3 43,0 42,7 42.2 41,9

 

I tabellen är måtten efter att ha sytt den färdiga produkten, inte kroppsmått, tolerans +-1cm.

Varje del har redan en sömsmån på 1 cm. Mönstret är gjort för en minsta tygbredd på 155 cm.


Arbetsbeskrivning:

1. Bestäm, beräkna och markera cirkelns inre omkrets på kjolens delar. Du behöver en större omkrets än midjans, eftersom kjolen dras åt i midjan med ett resårband. Vi rekommenderar att arbeta med storleken på stussvidd och lägga till ca 2 cm. Samma mått används vid förkortningen av midjelinningen.

 

 

 

 

 

 

2. Lägg delarna av kjolen på varandra, rätsida mot rätsida och nåla fast dem. Vik midjelinningen på mitten med rätsidan inåt och nåla fast kanterna.

 

3. Markera ett hål med krita på kanten av midjelinningen där resårbanden ska träs igenom senare. Sy 2 cm från midjekanten, bryt sömmen och fortsätt att sy från snittet på midjelinningens flik.

 

4. Sy ihop kjolens sidokanter och sicksacka dem. Sicksacka nedre kanten av kjolen också.

 

 

 

5. Lägg kjolens sömmar på varandra och gör korta klipp i vecken. På midjelinningen i vecket mittemot sömmen klipp också till flick, lägg klipp på sömmen och klipp igen i vecken på båda sidor (du har markerat fjärdedelar av midjelinnings omkrets).

 

 

6. Stryk sömmen på midjelinningen, vik den på mitten och stryk vecket.

 

 

 

7. Nåla fast midjelinningen i kjolen. Var noga med att inte vrida den, hålet på midjelinningen kommer att vara inuti. Lägg sömmen av midjelinningen på kjolens sömm, nåla fast dem sedan enligt snitten. Sy till 1 cm och sicksacka kanterna.

 

 

 

 

 

8. Vik nedre fliken på kjolen och sy till 0,5 cm.

 

9. Klipp av resårband några centimeter kortare än den resulterande midjeomkretsen. Trä in resåren med hjälp av en resårträdare, vik ändarna över varandra och sy.

 

 

 

Och en jättefin kjol till barn är klart :)

 

PANEL CIRKEL KJOL FÖR BARN

PANEL CIRKEL KJOL FÖR BARN
Du hittar sömnadsinspiration i videon.