Instruktioner för att sy en dekorativ kudde

Instruktioner för att sy en dekorativ kudde

Kudde med fyllning och sammet kuddfodral

1

 

Detaljer är viktiga och även en liten design kan ge ditt hem stil.

Vi ska visa dig hur du syr en snygg kudde av vår dekorativa sammet. Sammet är ett av de mest populära möbeltygerna. Den ser lyxig ut och ger ett unikt utseende till allt du syr av den. På ytan är den vackert slät, glänsande och behagligt mjuk vid beröring. Det är för närvarande ett mycket populärt tyg i interiörer och används ofta för att klä sängar och soffor. Den används också för somnad av gardiner, kuddar och sittkuddar som ger hemmet en värm känsla. Du kommer också att piffa upp kudden med våra favorita bobble bårder. Dessa är nya hos oss och du kan hitta dem i flera färger.

Produktionstid: 45 minuter

Svårighetsgrad: lämplig för nybörjare

Du behöver:

2

 

Hur ska du sy?

Du ska sy innerkudden först och sedan kuddfodralet. Om det här är ditt första projekt så kommer du nu att få reda på att det inte alls är svårt ;) Sedan ska du sy ett enkelt kuddfodral utan knappar och dragkedja. Fördelen med kuddfodralet är att det är lätt att göra och byta, men också att knappar eller dragkedjor inte trycker under huvudet. Kudden ska vara 40x40 cm.

Innerkudde

1. Klipp ut en del av vit bomull.

3

 

2. Vik in delen i vecket och lägg den rätsida mot rätsida. Nåla fast runt om.

4

 

3. Sy runt om till en bredd av 1 cm och lämna öppningen för vändning.

5

6

 

4. Skär bort vassa kanter.

7

 

5. Vänd kudden ut och in till rätsidan.

6. Fyll kudden med hålfiber.

8

9

 

7 . Sy öppningen.

9

11

 

Kuddfodral

1. Klipp ut delarna från sammet - en framdel och två bakdelar. Gör snitt på bakdelarna så att du vet var delarna ska vikas över varandra.

12

13

14

15

16

 

2. Sy kanterna på bakdelarna där de ska vikas över med en overlock- eller sicksacksöm. Vik sedan kanterna 2 cm till avigsidan och sy med en raksöm.

17

18

19

20

 

3. Lägg bakdelarna ovanpå varandra, snitt på snitt, och sy där de vikas över.

21

22

 

4. Sy bobble bården runt kanterna på framdelen. Först nåla den hela vägen runt och sedan sy ihop med en raksöm. Använd en smal pressarfot för denna sömnad - det blir lättare att sy fast bobble bården.

(När du nålar fast bobble bården, "sträck" den lite så att den inte är för löst)

23

24

25

26 27

 

5. Lägg fram- och bakdelarna rätsida mot rätsida, nåla fast kanterna runt om och sy sedan med en raksöm. Försök att sy efter föregående söm. Skär bort vassa kanter. Du kan även sy genom alla kanter med en overlock- eller sicksacksöm. Vänd om kuddfodralet och sätt in innerkudden.

28

29

30

31

32

33

34

35

36

 

Så här fick du helt enkelt en designbit som kommer att liva upp vilken soffa, säng eller schäslong som helst.

Bonusen med denna kudde är att den är behaglig att ta på tack vare materialet, oavsett om du vill sitta på den, ligga ner, ta en tupplur eller bara mysa på den ;)

37