Hur man syr madrasser för pall sittplatser

Hur man syr madrasser för pall sittplatser
 

I det här fallet, mät DEFINITIVT två gånger och klipp en gång. Det skulle till och med vara bättre att skriva mått flera gånger och sedan klippa!

 

Produktionstid: 1,5 timmar
Svårighetsgrad: även lämplig för nybörjare

Vi syr tillsammans ett fodral till skumgummi med en dragkedja. Dragkedjan kommer att sitta på två sidor, så det blir lättare för oss att sätta in och ta ut skumgummi. Dess efterföljande underhåll blir också lättare.

 

Med det vattentäta fodral för pall sitplatser är det ingen särskilt komplicerad sömnad, huvudsaken är att allt passar ihop snyggt och för det är det nödvändigt att mäta allt ordentligt i förväg. Så se till att gå in i detta projekt helt fokuserat. Vi rekommenderar att du tänker och planerar allt i förväg och ritar upp det så att inget överraskar dig.

Vi behöver:

 

Tyg

Att välja rätt material för madrassen beror också på var du vill placera pall sitsen. När det kommer till exteriören måste tyget du väljer uppfylla flera kriterier. Tyget ska vara motståndskraftigt mot tuffa väderförhållanden och mekaniska skador. Dess visuella sida är lika viktig, trots allt vill vi tycka om pall sitsen och samtidigt att mönstret eller färgen är praktisk. Det kan ju lätt hända att någon ibland lyckas täcka det med något :)

Skumgummi

När du väljer en skumgummi är det naturligtvis främst baserat på dess storlek. För pall sittning skulle jag definitivt rekommendera att välja en större tjocklek.
Vi vill trots allt sitta så bekvämt som möjligt.

När vi har allt så kan vi börja jobba:)

1. Mät skumgummi väl från alla sidor.

2. Ta papper, penna och en miniräknare. Vi kommer inte ha några svåra beräkningar :) Börja rita mönster i mindre skala. Det är viktigt att planera allt väl, för i det här fallet kommer vi att rita mönstret direkt på tyget. Det blir främst raka långa linjer

3. Vår mönster ser ungefär så här. Vi har bestämt oss för att det grundläggande mönster för pall sittplatser skulle vara så helt som möjligt. Så vi kommer att ha lite sömnad, lite klippning, men mycket korrekt mätning.

4. Rita detta mönster direkt på tyget och lägg till sömsmån. Det är inte nödvändigt att lägga till stora flikar! Det blir bättre om fodral är mer spänd.

5. Förbereda dragkedjan. Om du aldrig har använt en dragkedja med spiral på metervara förut, kan vi lugna dig - du har inget att oroa dig för. Du kommer att bli förvånad över hur snabbt löparen dras upp. Men glöm inte att så fort du "sätter på" måste du sy ihop början och slutet av dragkedjan så att den inte lossnar av misstag.

6. Vi börjar att sy. Först sy vi ihop kanterna - hörnet, där dragkedjan sedan sys. Först med raksöm, och sedan sicksacka med en overlock eller sicksacksöm.

 

 

7. Sicksacka (overlock eller sicksacksöm) tyget på den plats där dragkedjan sys in. Sicksacka längs hela längden, där dragkedjan kommer att sitta. Detta för att materialet inte ska fransa sig senare.

 

8. Sy fast ena sidan av dragkedjan längs hela längden av öppningen som vi sicksackade tidigare.

9. Sedan drar dragkedjan och nåla fast den andra sidan av dragkedjan på andra sidan av öppningen för dragkedjan. Det gör vi för att dragkedjan sitter fint i hörnet. Sömmen på sömmen.

 

 

10. Sy den andra sidan av dragkedjan.

11. Sy hela dragkedjan med raksöm. På så sätt säkerställer vi att fliken inte är i vägen när du drar upp eller ner dragkedjan.

12. Sy kanterna/hörnet där dragkedjan börjar och slutar. Sy igenom dem flera gånger så att den sitter fast bättre i materialet.

 

13. Sicksacka flikarna med en overlock eller sicksacksöm.

 

14. Sy den sista sidan. Först på en vanlig raksöm och sedan sicksackar med en overlock eller sicksacksöm. Lämna dragkedja öppen innan sy, så att hela fodral sträcker sig bra genom dragkedjehålet efter sömnaden.

 

15. Efter sömnad drar fodral genom öppningen och justerar hörn som vi sytt med händerna.

16. Lägg skumgummi i förpackningen. Om du mätte allt rätt (vilket vi tror att du gjorde) passar det snyggt inuti och omslaget snyggt fint.

 

Vi önskar dig en bekväm sittplats :)