Taft satin vit

I lager mer än 50,0 m
Hemma hos dig: på onsdag 08.05.
40 kr / m Inkl. Moms
Slutgiltigt pris SEK
m
Kod: NS-10756
Genom att klicka på knappen Köp ett prov lägger du till ett tygprov på 10x10 cm i din korg. Provpris: 6 kr

Färgvarianter

Sammansättning: 100 % polyester
Vikt: 120 g/m2
Bredd: 160 cm

Icke-elastisk taft satin är gjord av syntetiska fibrer och har en mycket minimal stretch i bredden. Polyester blandas ofta med naturfibrer för att göra tyget mindre skrynkligt, mer hållbart, lättare och starkare, men samtidigt är det ett extremt slitstarkt material med lätt underhåll. Utseendet påminner om bomullssilke.

Satin kan vara svårt att sy för nybörjare eftersom det är halt och känsligt. Vid klippning är det nödvändigt att använda vassa sax för att undvika att dra ut fibern och slita sönder kanterna.

När du syr satin rekommenderar vi att du alltid använder en ny nål med en tjocklek på 80 och en polyestertråd av hög kvalitet, lämplig för syntetiska tyger. När du syr är det nödvändigt att hålla satin spänd och vi rekommenderar att du använder en kort stygnlängd. Satin behöver rengöras, du kan använda en overlock, coverlock eller sicksacksöm.

Lämplig för dekorativa satinband, slipsar, flugor, blusar, klänningar, byxor, men även för lakan, kuddar och gardine


Taft satin klassificeras som ett starkt och medeltjockt tyg. Den har en canvasväv och kännetecknas av en tät väv med fina ribbor. Den är specifik för sina färgvariation, sin glänsande och släta yta på framsidan och sin matta till metalliska yta på baksidan. Taft satin ser elegant och lyxigt ut och är verkligen väldigt behaglig att ta på. Ursprungligen tillverkades taft av siden, men polyester eller nylonfiber är mer prisvärt. Den kan kombineras med vår stretchsatin, chiffong eller spets. Du kan också använda den som en detalj på en T-shirt i form av volanger  för att piffa upp ett enkelt plagg. Taft satin är ogenomskinlig och därför behövs inget foder under kjolen.

Taft satin är inte elastiskt. Jämfört med våra stretch satin klassificeras taft satin som ett styvt och starkt tyg. Den är inte flödande och håller formen bra. Den passar till festklänningar, bröllopsklänningar och kjolar med mer volym, korsetter, slipsar, flugor. Vi kan även använda den för dekorativa ändamål, såsom gardiner, dukar, kuddar, överkast, bröllopsdekorationer och annat. Taft satin är halt, så det är lämpligt att fånga tyget med handsömnad innan du sy med hemmaskin eller nåla ihop 2 lager tätare.

För sömnad rekommenderar vi att du alltid använder en ny universalnål storlek 70 eller 80. Det rekommenderas att sicksacka tyget med en overlock eller sicksacksöm. Du kan stryka den endast vid låg temperatur, utan att använda ånga. Ånga kan orsaka oönskade fläckar på tyget.

Sätt betyg på produkten:
Sätt betyg på produkten:
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!