Bomullspoplin Jane mörkblå

I lager mer än 50,0 m
Hemma hos dig: på torsdag 16.05.
111 kr / m Inkl. Moms
Slutgiltigt pris SEK
m
Kod: NS-13997

PROVTYG:

Genom att klicka på knappen Köp ett prov lägger du till ett tygprov på 10x10 cm i din korg.
Provpris: 6 kr
Sammansättning: 100% bomull
Vikt: 100 g/m2
Bredd: 148±5 cm
Krympbarhet: cirka 10%, Tvätta inan du sy

Bomullspoplin är ett naturligt vävt bomullstyg med dukbindning. Det är tillverkat av bomullsfiber, som erhålls från bomullsplantans frukter. Det är slitstarkt, andningsbart och absorberande, icke-elastiskt, lättviktigt tyg, mycket behaglig att bära, men samtidigt är det extremt slitstarkt material med lätt underhåll.

Bomullspoplin är tryckt med de mest hållbara ekologiska färgar. Jämfört med vanlig bomull är poplin något styvare trots sin lägre vikt.

Poplin är väldigt lätt att sy även med en hemmasymaskin, så även nybörjare kan arbeta med det, det räcker med att sy raksöm med universalnålar och sicksacka sömsmånen med en söm. Bomullspoplin är ett tyg främst avsett för att sy kläder - skjortor, tunikor, lätta sommarklänningar, barnkläder. Den kan även användas relativt bra när man syr lakan, sängtillbehör, eller olika praktiska prylar till köket och hela hushållet. Eftersom det är ett naturligt material, krymper det under tvätt, så vi rekommenderar förtvätt innan sömnad, eller krympning genom att stryka med strykjärn med ånga.

Sätt betyg på produkten:
Sätt betyg på produkten:

Färgvarianter